USAs Regering stänger ner, Bröllop måste skjutas upp

Vem hade kunnat ana att regeringens konflikt runt nationens budget skulle kunna påverka ens bröllopsplaner? Så blev det iallafall för många par i USA. De som hade planerat att ha sin vigsel i en park eller vid nåt särskilt monument kunde inte genomföra den. Detta eftersom det var så många offentliga platser som var stängda under veckorna regeringen stängde ner.
Det här skriver de om på CNBC: Recouping wedding costs lost to the shutdown

Många par fick helt enkelt försöka hitta en alternativ lösning eller skjuta upp sitt bröllop på obestämd tid.

Ett extra surt slag i ansiktet är att många kan få svårigheter att få tillbaka pengarna de lagt på bokningar och liknande. Eftersom vare sig paret eller platserna kunde kontrollera nedstägningen så kan den räknas som en "force majeure" eller "Act of God". Då har tekniskt sett inget kontraktbryte skett, och paren har ingen laglig rätt till återbetalning. Jobbigt bara att en "Act of God" stoppat ens bröllop. Förtar lite av magin kan man säga, bara att lämna tillbaka ringarna alltså. En del försäljare av vigselringar och förlovningsringar har dock öppet köp på kärleken. Hör med Fahlstrom.se till exempel :)

Ett annat exempel på oväntade nedstängningar av samhällsfunktioner är att en tysk tv-show fick stängas tillfällit vilket går att läsa om här.

Det är ibland lätt att glömma hur mycket regeringens beslut påverkar en, samt att man gärna underskattar värdet av den fria tillgången till välskötta och statligt ägda områden. Hur som helst tror jag inte att det här gjorde någonting positivt för offentligt förtroende för landets ledare.