Kringresande festival besöker Sverige

En kringresande festival med experimentiellt musikkoncept besöker Göteborg, Örebro och Stockholm i början på september.

Festivalen går under namnet "Breaking the Surface Tour," och går av stapeln den 30:e Augusti för att sedan resa runt i tio Nordiska städer. I Sverige stannar den i Göteborg, Örebro och Stockholm den 2:a, 3:e och 4:e September i samma ordning.

Denna mystiska turnerande orkester har roten i Koskelainen/Andreasen “Near Life Experience” (NLX) som är ett musikalt samarbete mellan den Danska saxofonisten/dirigenten Jonas Enevoldsen Andreasen och Finska sångerskan Sini Koskelainen. De har skapat ett experimentiellt musikkoncept bestående av modern jazz, poesi, improvisation, folk- och alternativmusik. De flätar ihop musiken med modern dans och visuella effekter i vad de kallar en "speciell symbios."

De bjuder också in upp till 25 personer att göra dem sällskap på hela resan, till vilket det erbjuds biljetter på siten. Du kan välja själv om du vill åka med i turnébussen från Århus eller ett av deras senare stopp. Om du vill boka egen buss för att besöka evenemangen så går det naturligtvis bra. Därigenom kan du bli en huvudingrediens i vad de hoppas blir en crowd-sourcad aktivitetsplanerings.

  • Vi planerar att skapa kontakter som är intresserade av att delta i ömsesidigt givande aktiviteter i varje stad vi besöker. Inklusive workshops, open mic, middagar, Couchsurfing, stadsvandringar, lokala sevärdheter, frågesportskvällar, fester och liknande sociala interaktioner. Tanken med turnén är inte att bara resa igenom landskapet, utan att göra intryck och lämna avtryck, få nya vänner och ge lokalbefolkningen en härlig upplevelse – mer än bara musiken från NLX, förstås.

De bjuder in alla som är intresserade av festivalen att kontakta dem i förväg med roliga och intressanta idéer och förslag inför resan, och hoppas förstås att så många som möjligt kommer och träffar dem på deras spelningstillfällen och det vore extra kul om det kunde bli en TV-inspelning av evenemanget, tycker Zappa.nu.