5 intressanta detaljer om Galaxy Note 5

Mobil.se och Lakestone.se har skrivit om att Galaxy Note 5 förväntas att presenteras den 13:e augusti på Samsungs Unpacked Event. Informationen gällande den nya telefonen har varit sparsmakad då Samsung hållit tand för tunga. Vi på Zappa kan dock avslöja fem detaljer som kommer att väcka ditt intresse för telefonen.

Snygg design

Galaxy Note 5 kommer ha en design som påminner om Samsung S6 Edge. Dock kommer den vara mer stilren och inte ha Edges böjda display. Dessutom har Stylus-pennan fått en ny snygg design som även kommer att underlätta hanterandet av mobilen.

Makalös display

Något av Samsungs adelsmärke har varit att leverera de bästa displayerna på marknaden. Super AMOLED-tekniken som man använder sig av går från klarhet till klarhet, färgåtergivning och kontraster håller högsta nivå. Just denna telefon kommer att ha en 2560 x 1440 QHD-upplösning. Skärmen är dock känslig för skador och det blir således viktigt att ha ett bra mobilskal för den. The Mobile Store har redan flera bra skydd och mobilskal för Galaxy Note 5, på denna sida hittar du hela deras sortiment av mobiltillbehör för Galaxy Note 5.

Starkare processor

Till denna mobil har Samsung valt att använda sig av en starkare processor än vanligt. Exynos 7422 ska se till att denna telefon blir en av de kraftfullaste mobilerna på marknaden. För att ge mobilen lite extra kraft har man dessutom valt att sätta in ett 4GB RAM-minne i den.

Nya funktioner och en bättre Stylus-penna

Tidigare har Note-seriens last alltid varit dess stylus-penna. Den har känts klumpig och man har inte hittat ett riktigt bra användningsområde för pennan. Till releasen av Note 5 har Samsung tagit fram en ny penna som är betydligt mer precis och effektiv. Man har nu även tagit fram en funktion som gör det möjligt att rita på PDF:er med en Stylus-penna. Vilket möjliggör att man kommer kunna signera kontrakt direkt i mobilen.

Lång batteritid

Note-serien har varit kända för sin superba batteritid. Eftersom dessa mobiler är större än genomsnittet har man kunnat få plats med ett starkare batteri. Till denna release ryktas det om att man ska förstärka batteriet ytterligare. Det sägs att Note 5:s batteritid kommer att kunna sträcka sig över sex timmar!

Snart är det dags för presentationen av Samsung Note 5 och vi på Zappa är otroligt taggade.